Kidsgids Stadspas Amsterdam

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Project: Ontwikkeling Kidsgids Stadspas Amsterdam (jaarlijks)

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Project: Jaarlijkse uitgave Kidsgids

De case
De gemeente Amsterdam geeft jaarlijkse de Stadspas Kidsgids uit. Met de Stadspas krijg je heel veel korting en soms is een activiteit of uitstapje zelfs gratis. Over alle stadsdelen verspreid zijn er activiteiten. In de Stadspas Kidsgids staan al deze activiteiten en uitstapjes overzichtelijk per stadsdeel vermeld. De Kidsgids heeft als doel dat iedereen de kans en ruimte krijgt mee te doen. Of je van ver weg komt of hier geboren bent. Of je nou een dikke of een dunne portemonnee hebt.

Onze aanpak
We hebben een ontwerp bedacht waarbij een illustratieve stijl wordt gecombineerd met fotografie, waarbij wij uiteraard de doelgroep altijd voor ogen hebben gehouden, kinderen van 0 t/m 14 jaar. We hebben alle activiteiten en uitjes heel overzichtelijk gerubriceerde en een eigen onderscheidende kleur meegegeven. Vervolgens hebben we ook een sterk vereenvoudigde plattegrond ontwikkeld, waar met nummertjes wordt verwezen waar welke activiteit te vinden is. Daarnaast hebben wij ook de interviews en de fotografie verzorgd.

Het resultaat
De Kidsgids is een zeer gewilde gids geworden waar veel kinderen in Amsterdam gebruik van maken. Ook als je ouders niet zoveel geld hebben, kunnen kinderen leuke uitjes maken, sporten en nieuwe dingen ontdekken. Het is niet leuk als bijvoorbeeld andere kinderen uit je klas naar de film gaan en jij niet mee kan. Door de Stadspas kan iedereen meedoen!