Huisstijl Gooise Meren Marketing

Opdrachtgever: Gemeente Gooise Meren Marketing
Project: Ontwikkeling huisstijl

De case
Gemeente Gooise Meren is een fusie tussen Muiden, Muiderberg, Naarden en Bussum. Bestuurlijk is de fusie op orde. Op marketingcommunicatie- en promotieniveau is er nog werk aan de winkel. Om deze reden is de stichting Gooise Meren Marketing opgezet. Deze onafhankelijke stichting heeft de taak het brede en gevarieerde aanbod op het gebied van historie, cultuur, natuur, en lifestyle dat de gemeente rijk is, overzichtelijk, aantrekkelijk en eenduidig op de kaart te zetten. Wij mochten ze helpen met een eigen visueel karakter, logo en huisstijl.

Onze aanpak
Samen met Gooise Meren Marketing hebben we gezocht naar een identiteit die aansluit bij de huisstijl van de gemeente Gooise Meren maar toch uniek is. Een identiteit voor jong en oud, een die opvalt en enthousiasmeert. Natuur, cultuur, lifestyle en historie, vormen de essentie van de huisstijl van Gooise Meren Marketing. Deze vier schatten vertegenwoordigen de kernwaardes van de vier plaatsen: Muiden, Muiderberg, Naarden en Bussum. Iedere schat heeft een eigen icoon gekregen en deze iconen komen samen in het logo.

Het resultaat
Een logo dat alle vier plaatsen goed vertegenwoordigd. Een huisstijl met een vrolijke en open uitstraling met als doel te informeren, inspireren en activeren. Naast het ontwerp van een logo en een huisstijlhandboek, hebben we onder meer briefpapier, een powerpointpresentatie en een flyer gemaakt.