GVB inKrant

Opdrachtgever: GVB
Project: 4-wekelijkse uitgave personeelskrant ‘de inKrant’

over.gvb.nl/de-inkrant-online

De case
Het Amsterdamse GVB vervoert dagelijks ruim 800.000 mensen in en rond onze hoofdstad. Zo’n 3.800 medewerkers maken dit elke dag weer mogelijk met trams, bussen, metro’s en veren. GVB zocht naar een nieuwe strategie om de offline personeelskrant meer te verbinden met het digitale intranet en beide middelen sterker te positioneren.

Onze aanpak
Het maken van een personeelskrant voor en door medewerkers, met als doel het creëren van betrokkenheid. We hebben een nieuwe contentstrategie en contentformule ontwikkeld met rubrieken, verschillende contentvormen en een handige oplossing voor de verwijzing naar intranet. In het eigentijds ontwerp wisselen we grotere en kleinere artikelen af en maken we korte nieuwsrubriekjes. Door de keuze voor een ruime opmaak, ontstaat er een aangename beeld/tekst-balans.

Het resultaat
Sinds 2019 maken we elke vier weken een krant van 8 pagina’s tabloid formaat boordevol GVB-nieuws en mooie verhalen over trotse medewerkers. Inmiddels wordt de inKrant ook steeds meer digitaal gelezen en hebben we daar het ontwerp op aangepast en meer interactiviteit in de inKrant aangebracht.